Podpowiedzi kuchenne

KOSTKI Z ROSOŁU lub INNEGO WYWARU
gdy mi zostanie troszkę rosołu/wywaru, to przelewam go do woreczków na lód, i w ten sposób uzyskuje bazę do sosów lub zapiekanek.
UWAGA!- takie kostki należy zużyć w przeciągu ok. 2 miesięcy.

CHLEB
ja z chleba, a raczej jego resztek, robię grzanki do zup.
Chleb smaruję masłem lub masłem czosnkowym, tnę na drobną kostkę i podsmażam do zrumienienia na patelni. Po ostudzeniu przekładam do pojemnika.
Nieraz jest tak, że dzieci jak mają ochotę na "coś" to jedzą właśnie te grzanki... a później w biegu muszę robić kolejne jako dodatek do zup kremów.
Innym zastosowaniem takich grzanek jest, zupa chlebowa, do której świetnie nadają się takie grzanki- które są głównym składnikiem.

2 komentarze:

  1. Witam, za ciekawy blog wystawiłam Nominację do Liebster Blog Award. Po więcej szczegółów zapraszam do mnie. Pozdrawiam, Renata.

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi miło, jeśli zostawisz ślad po swojej wizycie :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...