Dziś w mojej kuchni króluje galaretka na szybko z Delecty, o smaku agrestowym. Po galaretce tężejącej z kiwi, przyszła kolej na sorbet galaretkowy. Robi się go naprawdę bardzo szybko, a dokładnie zajmuje on ok 35 minut, a może nawet ciut mniej ;) więc jeśli jest ciepło, goście na progu, to możesz wyczarować takie cudo...
Składniki:
- galaretka na szybko z Delecty,
- 500 ml wrzącej wody,
- kilka kostek lodu.
Ulubiony smak galaretki na szybko zalać 500 ml gotującej wody, wymieszać, pozostawić na 15 minut do przestudzenia. Po upływie tego czasu, przestudzoną galaretkę włożyć do lodówki, na kolejne 15 minut.
W blenderze rozdrobnić kostki lodu, dodać do niego zastygniętą galaretkę na szybko, i razem dokładnie wymieszać. Przelać do szklanek, udekorować owocami, i spożywać :)
prościej na niespodizwanych gości mieć sorbet grycanowy w zamrażalniku - udekorowąć świeżymi owocami i Voila :p
OdpowiedzUsuń