Ciasto biszkoptowe:
6 jajek,
niepełna szklanka cukru,
czubata szklanka mąki,
niecała łyżeczka proszku do pieczenia
wykonanie:
ubijamy białka, a pod koniec ubijania dodac cukier, następnie żółtka, mąkę i na samym końcu proszek do pieczenia.
Aby biszkopt nie opadł, smarujemy tylko dno tortownicy, boki zostają suche. Wówczas biszkopt po upieczeniu nie opadnie!
Ciasto przelałam do miski, dzięki czemu biszkopt miał kształt spódnicy
najlepiej biszkopt upiec na dwa dni przed imprezą, bo na drugi dzień lepiej się kroi. Jeśli nie mamy tyle czasu, to po ostudzeniu biszkopt włożyc do lodówki w celu wychłodzenia.
Ciasto kroję na trzy części.
Nasączam, tu dowolne mieszanki. Ja teraz nasączyłam sokiem z brzoskwiń.
Każdy krążek przełożyłam bitą śmietaną.
Po złożeniu placków w całośc, instaluję lalkę barbie, i robię sukienkę, tu też posłużyłam się bitą śmietaną.
Do przełożenia placków wykorzystałam 0,5 l śmietany 30%, dodałam do niej masę śmietanową dr. Oetkera o smaku malinowym.
Sukienkę również zrobiłam z tak samo zrobionej bitej śmietany, tu też poszło 0,5 l śmietany, z czego częśc mi została...
Moja Opinia na temat Masy śmietanowej dr. Oetkera:
- łatwa w przygotowaniu,
- różne warianty smakowe,
- lekka i nie za słodka,
- dobra konsystencja,
- nadmiar masy można zamrozić.
6 jajek,
niepełna szklanka cukru,
czubata szklanka mąki,
niecała łyżeczka proszku do pieczenia
wykonanie:
ubijamy białka, a pod koniec ubijania dodac cukier, następnie żółtka, mąkę i na samym końcu proszek do pieczenia.
Aby biszkopt nie opadł, smarujemy tylko dno tortownicy, boki zostają suche. Wówczas biszkopt po upieczeniu nie opadnie!
Ciasto przelałam do miski, dzięki czemu biszkopt miał kształt spódnicy
najlepiej biszkopt upiec na dwa dni przed imprezą, bo na drugi dzień lepiej się kroi. Jeśli nie mamy tyle czasu, to po ostudzeniu biszkopt włożyc do lodówki w celu wychłodzenia.
Ciasto kroję na trzy części.
Nasączam, tu dowolne mieszanki. Ja teraz nasączyłam sokiem z brzoskwiń.
Każdy krążek przełożyłam bitą śmietaną.
Po złożeniu placków w całośc, instaluję lalkę barbie, i robię sukienkę, tu też posłużyłam się bitą śmietaną.
Do przełożenia placków wykorzystałam 0,5 l śmietany 30%, dodałam do niej masę śmietanową dr. Oetkera o smaku malinowym.
Sukienkę również zrobiłam z tak samo zrobionej bitej śmietany, tu też poszło 0,5 l śmietany, z czego częśc mi została...
Moja Opinia na temat Masy śmietanowej dr. Oetkera:
- łatwa w przygotowaniu,
- różne warianty smakowe,
- lekka i nie za słodka,
- dobra konsystencja,
- nadmiar masy można zamrozić.
Piękny, pomysłowy tort, jesli pozwolisz wykorzystam pomysł na jego wykonanie na 5 urodzinki mojej najmłodszej córci - będzie zachwycona. Pozdrawiam, Renata [Qchenne kaprysy]
OdpowiedzUsuńależ oczywiście, nie mam nic przeciwko. Mam nadzieję, że jej się bardzo spodoba i poproszę o informację ;)
UsuńPozdrawiam