22 lip 2011

Szarlotka okruszkowa na ciepło

Składniki:
1 i 1/2 szklanki okruchów ciast (herbatniki, biszkopty)
4 łyżki cukru
8 łyżek stopionego masła
1 kg jabłek
1/2 szklanki cukru

wykonanie:
okruszki zmiażdżyc i wymieszac z cukrem. Jabłka obrac, poszatkowac, poddusic troszkę jabłka i zmiksowac z cukrem. Okruszki wyłożyc na foremkę i polac połową stopionego masła, wyłozyc na to jabłka i posypac pozostała częścią okruszków, i na okruszki wylac resztę masła. Piec w 200 stopniach ok 40 min. Podawac na gorąco.

Do placka można dodac rodzynki o rzechy, jak kto woli :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Będzie mi miło, jeśli zostawisz ślad po swojej wizycie :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...