8 maj 2012

Rosół- test makaranu

Jest to najbardziej ulubiona zupka moich dzieci, o ile rosół można nazwać zupą- a w tej kwestii zdania zdania są podzielone.
Najczęściej rosół gotuję z:
- kurczaka,
- szpondra,
- marchwi,
- pietruszki,
- opalonej cebulki,
- pora,
- i ząbka czosnku- dla podkreślenia smaku,
- odrobiny lubczyku,
- i przefiltrowanej wody.
Tym razem, do zupki użyłam makaronu Międzybrodzki 5- jajeczna krajanka, który po ugotowaniu wygląda tak:

Moja opinia o makaronie:
szybko się  gotuje, nie skleja się co jest dla mnie ważne, ponieważ estetycznie wygląda w zupie. Dodatkowo ma ładny złocisty kolor, co  zawdzięcza mące durum. Warto nadmienić, że mąka durum ma wile składników mineralnych, błonnika i witamin.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Będzie mi miło, jeśli zostawisz ślad po swojej wizycie :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...