Majówka była wręcz upalna, i ciągle się chciało czegoś chłodnego. W związku z tym, dzięki uprzejmości firmy dr. Oetker, mogłam przygotować serniczek na zimno. Do jego wykonania potrzeba:
-1 opakowanie sernika jogurtowego dr.Oetker,
-600 ml mleka,
-1 galaretkę w ulubionym smaku firmy dr.Oetker,
- biszkopty.
Do dekoracji serniczka użyłam Stokrotek z opłatka dr.Oetker
a to efekt po przekrojeniu ciasta
Moja opinia o Serniku jogurtowym:
Ciasto jest lekkie i idealnie nadaje się na ciepłe, jak i na chłodniejsze dni. Ma delikatny smak jogurtowy. Jego wykonanie jest bardzo proste, i zajmuje maksymalnie 15 minut. dodatkowym atutem tego ciasta, jest to że szybko zastyga.
Polecam.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi miło, jeśli zostawisz ślad po swojej wizycie :)