Jest to bardzo prosta, a przy tym bardzo efektowna, propozycja koreczków- ślimaczków.
Składniki:
- placki tortilli,
- serek topiony,
- papryka,
- plastry ulubionej szynki (ja użyłam szynki konserwowej),
- sałata lollo rosso.
Wykonanie:
placki tortilli posmarować należy serkiem topionym, na to położyć sałatę, szynkę i pokrojoną w paski paprykę. Placek zwijać dość ciasno w rulon. Wkładamy tak zawinięty placek do lodówki na minimum godzinę, a po tym czasie kroimy na równe części ( odkładamy tylko końcówki, które możemy spałaszować przed imprezą). Do każdego ślimaczka wbijamy wykałaczkę, i już, gotowe można serwować gościom.
Koreczki te, nie tylko świetnie wyglądają na stole podczas imprez, ale są dobrą alternatywą na chwilę gdy nie wiemy co byśmy przegryźli podczas oglądania tv czy zatapiania się w lekturze...
Przepis ten dodaję do akcji:
Bardzo fajny pomysł! Niedługo urodziny siostry, na pewno go wykorzystam :)
OdpowiedzUsuńPolecam tę przekąskę, znika w oka mgnieniu.
UsuńPozdrawiam :)
bardzo apetyczne :)
OdpowiedzUsuńi tak też smakuje ;)
UsuńPozdrawiam
Też często robię na imprezy takie przekąski z wrapów/tortilli.
OdpowiedzUsuńja nie tylko na imprezy, nawet od tak, znikają szybko ;)
Usuńile placków tortilli używasz? ile było potrzebnych do takiej porcji jak na zdjęciu?
OdpowiedzUsuńz reguły używam całego opakowania kupnego, bo takie koreczki "schodzą" szybko. Na prezentowanym zdjęciu chyba jest jeden, góra dwa placki :)
Usuń