21 sty 2014

Sałatka z roszponką, brokułem parmezanowym i słonecznikiem

Udało mi się troszkę uchować przed dziećmi brokuł w cieście parmezanowym. To co uchowane zostało, wykorzystane w sałatce z roszponką, jajkami, pomidorami oraz prażonym słonecznikiem. Całość przed podaniem uzupełniona jest ostrym dipem czosnkowym.




Składniki:
  • opakowanie sałaty roszponki,
  • 2-3 pomidory śliwkowe,
  • 4-5 jajek ugotowanych na twardo,
  • 3 łyżki prażonego słonecznika,
  • różyczki w cieście parmezanowym (klik!)

Wykonanie:
  • roszponkę opłukać. Wyłożyć na samym dnie misy.
  • Jajka i pomidory pokroić w ósemki, ułożyć na sałacie.
  • Na wierzch sałatki ułożyć brokuła, posypać z zewnątrz słonecznikiem.
  • Sałatkę, polewać dipem czosnkowym przed konsumpcją.



4 komentarze:

Będzie mi miło, jeśli zostawisz ślad po swojej wizycie :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...