Udało mi się troszkę uchować przed dziećmi brokuł w cieście parmezanowym. To co uchowane zostało, wykorzystane w sałatce z roszponką, jajkami, pomidorami oraz prażonym słonecznikiem. Całość przed podaniem uzupełniona jest ostrym dipem czosnkowym.
- opakowanie sałaty roszponki,
- 2-3 pomidory śliwkowe,
- 4-5 jajek ugotowanych na twardo,
- 3 łyżki prażonego słonecznika,
- różyczki w cieście parmezanowym (klik!)
Wykonanie:
- roszponkę opłukać. Wyłożyć na samym dnie misy.
- Jajka i pomidory pokroić w ósemki, ułożyć na sałacie.
- Na wierzch sałatki ułożyć brokuła, posypać z zewnątrz słonecznikiem.
- Sałatkę, polewać dipem czosnkowym przed konsumpcją.
chętnie bym taką zjadła :)
OdpowiedzUsuńz miłą chęcią bym się podzieliła, ale już znikła ;)
Usuńwygląda świetnie:)
OdpowiedzUsuńtak też smakuje :)
Usuń