26 lip 2011

Omlet z fasolką szparagową

Jest to danie, które dość często gości na moim stole z racji tej, że jest syte, a także pochłaniane w całości przez moją rodzinkę.



składniki:
3 całe jajka,
1/4 szklanki mleka,
1/4 szklanki woda mineralnej niegazowanej,
2 łyżki mąki,
sól,
pieprz,
fasolka szparagowa,
koperek,
bułka tarta.

Wykonanie:
fasolkę gotuję w osolonej i osłodzonej wodzie, do miękkości.
Ciasto na omlet: całe jajka, wodę, mleko, mąkę, sól i pieprz oraz drobno pokrojony koperek miksuję na najwyższych obrotach, aż ciasto będzie dobrze spienione.Następnie uzyskaną masę wylewam na gorącą patelnie, i smażę.
Gdy omlet jest już gotowy, przekładam go na wygrzany talerz, na omlet wykładam fasolkę, którą polewam bułką tartą, a następnie omlet składam.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Będzie mi miło, jeśli zostawisz ślad po swojej wizycie :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...