22 lip 2011
Sałatka z arbuza z fetą
Składniki:
arbuz
serek feta
czerwona cebula
limonka
mięta
świeżo zmielony pieprz
oliwa z oliwek.
arbuza oczyszczamy z pestek i kroimy w zgrabną kostkę, tak samo kroimy również ser feta. Czerwoną cebulę kroimy w piórka i wyciskamy do niej sok z limonki, dzięki czemu cebula straci smak ostrości i powstanie piękny różowy sos. Wszystko razem wrzucamy do jednej misy, posypujemy świeżo zmielonym pieprzem i polewamy oliwą z oliwek. Do dekoracji używamy listków mięty.
Można dodac również czarne oliwki.
Sałatka nadaje się na gorące dni.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi miło, jeśli zostawisz ślad po swojej wizycie :)