Składniki:
- 30 dkg ryżu (3 woreczki),
- pierś z kurczaka lub jakaś wędlina ew. kiełbasa,
- kilka łyżek kukurydzy z puszki,
- papryka,
- 1/2 kostki rosołowej,
- 3/4 szklanki wody,
- 3/4 szklanki jogurtu naturalnego,
- 1 żółtko,
- ser żółty.
wykonanie:
ryż ugotować na sypko. Pierś pociąć na małą kostkę i usmażyć. Jeśli nie ma się ochoty na kurczaka, to dodać wędlinę lub kiełbasę.
Paprykę pokroić w drobną kostkę, to samo uczynić z plastrami żółtego sera, wymieszać z pozostałymi suchymi składnikami.
Kostkę rosołową rozpuścić w ciepłej wodzie. Wywarem tym zalać ryż.
Następnie zmieszać surowe żółtko z jogurtem i wylać na ryż. Na wierzchu poukładać plastry sera żółtego.
Wstawić do piekarnika zapiekać ok 20-30 minut.
- 30 dkg ryżu (3 woreczki),
- pierś z kurczaka lub jakaś wędlina ew. kiełbasa,
- kilka łyżek kukurydzy z puszki,
- papryka,
- 1/2 kostki rosołowej,
- 3/4 szklanki wody,
- 3/4 szklanki jogurtu naturalnego,
- 1 żółtko,
- ser żółty.
wykonanie:
ryż ugotować na sypko. Pierś pociąć na małą kostkę i usmażyć. Jeśli nie ma się ochoty na kurczaka, to dodać wędlinę lub kiełbasę.
Paprykę pokroić w drobną kostkę, to samo uczynić z plastrami żółtego sera, wymieszać z pozostałymi suchymi składnikami.
Kostkę rosołową rozpuścić w ciepłej wodzie. Wywarem tym zalać ryż.
Następnie zmieszać surowe żółtko z jogurtem i wylać na ryż. Na wierzchu poukładać plastry sera żółtego.
Wstawić do piekarnika zapiekać ok 20-30 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi miło, jeśli zostawisz ślad po swojej wizycie :)