Jako, że nie tak dawno otrzymałam do wypróbowania z firmy Jamar kilka produktów, a wśród nich był Sos do makaronu postanowiłam zabrać go ze sobą na wakacje, co bym za długo nie musiała stać przy garach i brać tony składników ze sobą.
Wspomniany sos postanowiłam wykorzystać do przygotowania spaghetti alla bolognese.
Pozwolicie, że powiem kilka słów o sosie. Składa się on z : pomidorów, cebuli, papryki, koncentratu pomidorowego, cukru, wody, octu spirytusowego, mieszanki przypraw, soli, oleju roślinnego i zagęsnika. Na opakowaniu producent zapewnia, że sos jest wolny od konserwantów, a użyta woda pochodzi ze źródeł Jurajskich.
Składniki, które wykorzystałam w przygotowaniu prezentowanego spaghetti, to:
- makaron spaghetti,
- 500 gram mięsa mielonego z szynki,
- sos do makaronu firmy Jamar
Makaron ugotować, mięso podsmażyć doprawiając wg smaku. Gdy mięso jest podsmażone dodać należy gotowy sos i to wszystko razem podgrzewać przez ok. 10 minut.
W ocenie moich najbliższych prezentowany sos jest smaczny, jak dla mnie ciut za słodki, ale wszystko jest kwestią smaku i z miłą chęcią sięgnę po kolejne sosy firmy Jamar.
Moja ocena tego sosu w skali 1 do 10, jest 8,5 - za wydajność i smak.
Potwierdzam :)
OdpowiedzUsuńPotwierdzam. Dla mnie jest wyśmienity. Ma jedną wadę- szybko znika z półki , a znajduję go tylko w jednym sklepiku osiedlowym. Cena też jest do zaakceptowania.
OdpowiedzUsuń