Dziś na obiad zrobiłam kurczaka, a dokładniej pierś z kurczaka w cieście, a jako dodatek do do mięsa podałam frytki, całe danie zostało uzupełnione ostrym sosem czosnkowym, które temu daniu nadaje wyrazistości i smaku. Zapraszam...
Składniki:
- 3 piersi z kurczaka (z polędwiczkami),
- 3/4 szklanki mleka,
- 1 jajko,
- 1 i 1/2 szklanki mąki,
- szczypta soli.
Wykonanie:
Mięso pokroić w drobną kostkę i przyprawić ulubionymi przyprawami. Z mleka, mąki, jajka i soli robimy ciasto, do którego wrzucamy pokrojoną w kostkę pierś. Całość wymieszać. Następnie łyżką wyławiać pojedyncze kostki mięsa wraz z ciastem i smażyć na patelni na rumiano z obu stron.
świetny obiad, mojemu mężowi by odpowiadał:)
OdpowiedzUsuńmnie właśnie mąż zainspirował do tego dania ;)
Usuń