26 lis 2013

Piersi z kurczaka w cieście z frytkami i sosem czonskowym

   Dziś na obiad zrobiłam kurczaka, a dokładniej pierś z kurczaka w cieście, a jako dodatek do do mięsa podałam frytki, całe danie zostało uzupełnione ostrym sosem czosnkowym, które temu daniu nadaje wyrazistości i smaku. Zapraszam...


Składniki:
  • 3 piersi z kurczaka (z polędwiczkami),
  • 3/4 szklanki mleka,
  • 1 jajko, 
  • 1 i 1/2 szklanki mąki,
  • szczypta soli.
Wykonanie:
Mięso pokroić w drobną kostkę i przyprawić ulubionymi przyprawami. Z mleka, mąki, jajka i soli robimy ciasto, do którego wrzucamy pokrojoną w kostkę pierś. Całość wymieszać. Następnie łyżką wyławiać pojedyncze kostki mięsa wraz z ciastem i smażyć na patelni na rumiano z obu stron.


2 komentarze:

Będzie mi miło, jeśli zostawisz ślad po swojej wizycie :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...