Jako, że ostatnio pokusiłam się o zrobienie własnej masy marcepanowej (klik!) postanowiłam, wykorzystać ją na wytworzenie pralin marcepanowych, którymi obdaruję najbliższych podczas tegorocznych świąt, o ile wytrzymają do tego czasu ;)
Składniki:
- ok. 200 gram masy marcepanowej,
- czekolada gorzka,
- opcjonalnie dodatki w postaci: mączki orzechowej, mączki migdałowej, posypek...
Z masy odrywać kawałki, które przeistaczamy w mniej więcej jednakowej wielkości kuli, które moczymy w rozpuszczonej w kąpieli wodnej czekoladzie, a następnie odstawiamy w celu utwardzenia czekolady. Proces ten można skrócić, i pralinki wstawić do lodówki, po ok. 60 minutach, gotowe praliny można przełożyć do papilotek.
Przepis dodaję do akcji:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi miło, jeśli zostawisz ślad po swojej wizycie :)