... W sumie to długo się zastanawiałam, czy opublikować poniższy przepis na pastę do kanapek- pastę jajeczną, bo przecież każdy ją prawie popełnia w swoim zaciszu domowym, a z drugiej strony patrząc, a nóż jakaś duszyczka która akuratnie zacznie odkrywać arkana gotowania i przygotowywania posiłków zaglądnie tu i a nóż, przepis się jej przyda. Więc popełniam publikację jakże sławnej w każdym domu pasty jajecznej do kanapek...
- 10 jajek ugotowanych na twardo,
- pęczek szczypiorku,
- ok. 60 gram sera żółtego (ja używam Edamskiego z dyskonta na "B"),
- ogórek kiszony (do tej pasty nie dałam, bo wyszedł akuratnie),
- 1 łyżeczka musztardy sarepskiej,
- 2-3 łyżeczki majonezu,
- opcjonalnie 1 łyżeczka śmietany (ja akuratnie w prezentowanej paście jej użyłam, w miejsce ogórka kiszonego),
- sól do smaku.
Wykonanie:
- jajka starłam na tarce na drobnych oczkach, to samo poczyniłam z serem żółtym.
- Do masy jajeczno -serowej wkroiłam pęczek szczypiorku. Dodałam musztardę, majonez i śmietanę, wszystko razem wymieszałam ze sobą dokładnie. Następnie pastę doprawiła do smaku solą. Wymieszałam ponownie i odstawiłam do lodówki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Będzie mi miło, jeśli zostawisz ślad po swojej wizycie :)