9 kwi 2014

Serek buraczany

Czy znudziły się Wam zwyczajne, a tym samym, tradycyjne pasty do kanapek z białego sera?- jeśli odpowiadacie twierdząco, to chcę Wam zaproponować serek w pięknej różowej barwie, która skusi nawet dziecko do chęci spróbowania. 

Składniki:

  •  250 gram białego sera
  • łyżka chrzanu tartego (ja użyłam ze słoiczka)
  • burak
  • sól i biały pieprz


Wykonanie:
Buraka średniej wielkości, gotowałam w skórce do miękkości, po wystudzeniu obrałam ze skóry i rozdrabniałam w blenderze. Do papki buraczanej dodałam ser biały i wszystko razem ze sobą wymieszałam. Całość doprawiłam do smaku chrzanem, solą i pieprzem. 

Jeśli Wasze pociechy nie przepadają za ostrzejszymi smakami, to można pominąć pieprz i chrzan. Wówczas serek można przygotować na słodko, dosładzając miodem.


Przepis dodaję do akcji:

Lekka Wielkanoc Domowy Wyrób Wielkanocne Smaki - edycja IV

4 komentarze:

  1. Ślicznie różowy kolor.... i naturalny barwnik...:))
    Skusi i dzieci i dorosłych... :)))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. tak :) moja Córcia woli wersję na ostro, synek na słodko ;)

      Usuń

Będzie mi miło, jeśli zostawisz ślad po swojej wizycie :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...