22 lis 2013

Pasta do chleba z czerwonej fasoli

Czy Wam też znudziły się wędliny, szukacie nowych smaków? Mnie właśnie to dopadło, moje dzieci również, dodatkowo domagają się pasztetu kupnego, a ja z wiadomych powodów nie chcę im go serwować, poszłam dalej... za namową mojej kumpeli, która jest wege zrobiłam dla nas pastę z czerwonej fasoli, którą moje dzieci uznały za pasztet, niech i tak będzie ;)


























Do wytworzenia pasty wykorzystałam czerwoną fasolę konserwową, którą jakiś czas temu otrzymałam w ramach współpracy z firmą Jamar, za co jeszcze raz dziękuję :)

Składniki:
  • puszka fasoli czerwonej Jamar,
  • 100 gram serka topionego, ja użyłam Edamskiego,
  • ząbek czosnku,
  • 2 szczypty tymianku,
  • sól i paprykę czerwoną w proszku- do smaku.
Wykonanie:
Czerwoną fasolę z puszki odcedziłam i przepłukałam przegotowaną wodą, do fasoli dodałam serek topiony i czosnek. Wszystkie składniki zmiksowałam ze sobą na gładką masę, doprawiłam do smaku solą i papryką na końcu dodałam tymianek, otrzymaną masę wymieszałam.


2 komentarze:

  1. Wygląda apetycznie i w dodatku coś innego:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. tak, i bardzo smaczne...zwłaszcza z kiszonym ogóreczkiem ;)

      Usuń

Będzie mi miło, jeśli zostawisz ślad po swojej wizycie :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...