27 mar 2014

Farsz z puree ziemniaczano- szpinakowego oraz fety

Dziś do południa miałam chwilę, więc wolny czas spożytkowałam na przygotowanie pierogów, mój osobisty Pan Mąż myślał że będą ruskie, lekko się zdziwił... ale i te mu posmakowały... były inne, bardziej wytrawne niż tradycyjne ruskie. W skład farszu weszło puree ziemniaczano- szpinakowe, które zostało mi z dnia poprzedniego i zostało uzupełnione serem feta. Walory smakowe uzupełnił świeżo mielony pieprz oraz czosnek.
Składniki farszu:
  • ok. 70 dag puree ziemniaczano- szpinakowego
  • opakowanie sera fety
  • przyprawy: sól, czosnek granulowany, świeżo mielony pieprz

Wykonanie farszu:
Puree ziemniaczano- szpinakowe przecisnęłam przez praskę, następnie to samo uczyniłam z serem feta. Wszystko wymieszałam ze sobą, a następnie doprawiłam solą, świeżo mielonym pieprzem i czosnkiem w proszku. Farsz ponownie wymieszałam i dostawiłam do przegryzienia. 
W międzyczasie wyrobiłam ciasto na pierogi korzystając z tego przepisu (klik!)


Przepis dodaję do akcji:

Domowy Wyrób

8 komentarzy:

  1. z takim farszem pierożków jeszcze nie jadłam, ale na pewno by mi smakowały :)
    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Chętnie wproszę się na taki pyszny obiad :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. to przy najbliższej okazji zapraszam :)

      Usuń
  3. mmm... przepis bardzo ciekawy, idzie w kolejkę do wypróbowania:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja polecam. Jak już wypróbujesz to proszę podziel się swoją opinią.
      Pozdrawiam.

      Usuń

Będzie mi miło, jeśli zostawisz ślad po swojej wizycie :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...