Po zrobieniu rolady biszkoptowej(Klik!) doszłam do wniosku, że może zrobię coś innego, i postanowiłam zrobić ciasto z rolady biszkoptowej...
- rolada biszkoptowa z dżemem (klik!)
- nadzienie do ciasta:
- 2 budynie bez cukru
- 1 l mleka
- 4 łyżeczki mąki ziemniaczanej
- 300 gram margaryny do pieczenia w temperaturze pokojowej
- 8 łyżek cukru
- owoce sezonowe: ja użyłam truskawek
Wykonanie:
- przygotowałam sobie miskę, która miała stanowić moją formę, dodatkowo żeby łatwiej przełożyć mi było z niej ciasto, wyłożyłam ją folią spożywczą.
- roladę pokroiłam na centymetrowe porcje i wyłożyłam nimi dno, boki i brzegi miski
- na krążki rolady przelałam część kremu (jak go zrobić znajdziecie tutaj) na którym ułożyłam truskawki
Fantastyczny pomysł. Ciasto wygląda zjawiskowo!
OdpowiedzUsuńdziękuje :)
UsuńŚwietny pomysł- takie spontaniczne są najlepsze, a i ciasto zachwyca oryginalnym i pięknym wyglądem!
OdpowiedzUsuńtak to co nieoczekiwane, zawsze jest najlepsze :)
UsuńWygląda rewelacyjnie!! Pozdrawiam i zapraszam do Nas!
OdpowiedzUsuńdzięki :)
UsuńJakie piękna!
OdpowiedzUsuń:)
Usuń